Smartlog v3 » Susanne » Endelig godt nyt
Opret egen blog | Næste blog »

Susanne

-seduce my brain, and get the rest for free!

Endelig godt nyt

18. Dec 2007 14:09, Susses hule

Tavsheden her skyldes, at uvisheden er det værste!

I forbindelse med forundersøgelser til evt. ballonudvidelse fik min mor konstateret "noget" på den ene lunge. Det var samtidig med, at regeringens nye plan for behandling af lungekræft var trådt i kræft, så som hospitalet sagde: "regeringen har besluttet, at så skal din hjertebehandling udskydes og du skal overføres til lungeafdelingen".

Det viste sig at være kræft på den ene lunge, desværre med en lille spredning omkring spiserøret - og ud fra en helhedsbetragtning turde de efter moden overvejelse ikke satse på at kunne få det hele med ved operation.

Så min mor røg først i kemo-behandling, som skulle vare indtil jul, og derefter 6 ugers strålebehandling fra midt i januar.

Hvis det altså ikke lige var fordi, hun røg på hospitalet med en blodprop i hjertet, et par timer efter første kemo-behandling. Der lå hun så i 5 dage - heldigvis var blodproppen ikke stor og hjertet havde ikke taget skade.

Alle vurderinger pegede på, at blodproppen skyldtes det psykiske forløb, min mor var igennem - den type kemo hun fik er ikke kendt for at give risiko for blodpropper. Hun var den eneste, der stædig fastholdt sammenhæng. Desværre fik hun ret - også 2. kemobehandling gav en - dog denne gang endnu mindre - blodprop. Og endnu en uge på hjerteafdelingen. Denne gang dog med udgangspunkt i, at kemobehandlingen skulle tages op til revision.

Den blev aflyst, og i stedet er strålebehandlingen fremrykket til start allerførst i januar. Sidste uge gik med forundersøgelser/scanning - og idag har vi så været ude for at få resultatet af den. Desværre fik de på et tidspunkt for en uges tid siden formuleret sig, så min mor hørte "det værst tænkelige" - og - sortseer som hun dog indrømmer, hun kan være - ikke nok så mange forsikringer fra min søster, som var med til samtalen, har kunnet overbevise hende om, at det IKKE var det, der blev sagt.

#Det ser jo fint ud", sagde lægen - og næppe havde hun udtalt ordene, før min mor brød sammen af lettelse. Bogstavelig talt. Der er ingen yderligere spredning sket, der er ikke nogen kræftceller at spore andre steder i kroppen, alt er som det hele tiden har været og strålebehandlingen kan gå planmæssigt igang efter nytår.

Der lettede mange sorte skyer. Alt er jo relativt - hun har STADIG kræft i og omkring den ene lunge - men det er blevet et vilkår vi kender. Det er de konstante dagsorden-ændringer, der har været de sidste 4 måneder, som har tæret mest. Som de sagde først i forløbet: Normalt når vi får nye patienter, har de gået i halve år og godt været klar over, at den var gal - med min mor var det anderledes, hendes kræft er opdaget, længe før hun har mærket nogen symptomer. Det er rigtig godt - men på det psykiske plan har det været alt for meget - først at være hjertepatient - så lungepatient - nåeh nej, så hjertepatient igen - så lungepatient - så hjertepatient - og nu lungepatient igen....... Og alt sammen siden starten af september.

Det var første gode nyhed, der kom idag - og de lettelsens tårer, hun græd, er hende vel undt.

 Og nu har jeg så opdaget - at det sgu er jul lige om lidt......?? Hjælp - jeg er endnu engang HÅBLØST bagud ;-)

 

 

 

Tags

Arkiv

Relaterede