Smartlog v3 » Susanne » På sidelinien uden kontrol
Opret egen blog | Næste blog »

Susanne

-seduce my brain, and get the rest for free!

På sidelinien uden kontrol

6. Nov 2007 16:14, Susses hule

Er der noget i den her verden, jeg er dårlig til, så er det at stå på sidelinien, når det handler om de mennesker, der betyder noget for mig.

Desværre betyder det også, at jeg synes det er svært at hjælpe min mor, når hun er allermest forvirret. Hun kan ikke altid rumme og lytte og høre og opfatte, så når jeg spørger, hvad der skal ske - kan hun ikke give mig de svar, jeg har brug for for at kunne få ro på. Det handler om kommunikation, om forskellig måde at opfatte på - og så handler det selvfølgelig om forskellen på at være den, der er indeni sygdommen, og den der står udenfor og skal hjælpe.

Samtidig har min mor altid været god til at generere "skyld". Det hele er ØV når det så ender med, at et spørgsmål fra mig, der er tænkt som en hjælp, ender med at blive et stridsspørgsmål vi nærmest skændes om i telefonen. Det har hverken hun eller jeg - men specielt naturligvis slet ikke hun - brug for.

Det er i virkeligheden det sværeste mellem hende og mig - for de ressourcer jeg kan hjælpe hende med, er samtidig dem, der provokerer hende mest. Og det jeg ved jeg kan gøre for hende, er samtidig det der irriterer mig mest, at hun ikke selv gør.

Så nu ligger hun på hospitalet og er ked og deprimeret - og jeg sidder her og er ked og irriteret. En af mine søde kolleger kom ind midt i det hele - og gav et knus og blev og snakkede, indtil mit ansigt igen ændrede sig fra grise-look til "nu kan du godt vise dig offentligt".....

Lige nu kan hele verden rende mig - så det er nok den perfekte sindstilstand til at gå til møde!!!

Jeg lærer ALDRIG ikke at være den, der har kontrol.......

 

Tags

Arkiv

Relaterede